Facebook

Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finlandiya vize başvurusu
Yazar Mesaj
mesut78 Çevrimdışı
Senior Member
****

Mesajlar: 270
Üyelik Tarihi: 21-06-2016
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 0
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.

Seviye: 15
Yaşam Puanı: 359 / 359
Yetenek Puanı: 90 / 479
Deneyim: 37 / 100
Mesaj: #1
Finlandiya vize başvurusu
Finlandiya vizesi Schengen sahasındadır. Finlandiya seyahati için normal bir pasaportta geçerli Schengen vizesi olması gerekir. finlandiya vize başvurusu Yeşil ve siyah pasaportta vizeye gerek olmamaktadır.
finlandiya vizesi Schengen ülkelerinin ortak kararı üzerine Pasaportun ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıl geçmişse pasaportun yenilenmesi gerekmektedir. Finlandiya Büyükelçiliği pasaportun 2. sayfasındaki imza bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalanmış olmasını kontrol eder. finlandiya vizesi Pasaportun temdit süresinin seyahat tarihinden en az altı ay geçerli olması ve pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Eski pasaportların Finlandiya vize başvurusu sırasında istenen evraklarla hazır edilmesi vize alımı için bir referanstır.
finlandiya Vize başvuru formu tamamen İngilizcedir, form okunaklı bir dille eksiksiz olarak doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. Finlandiya vizesi için kullanılacak fotograflar 45*35 mm boyutunda (yüz yüksekliği 32 ile 36 mm) yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, rötuşsuz ve biyometrik olmalıdır.
finlandiya Vizesi alımı için seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Finlandiya vizesi İstanbul'daki vize başvuruları için Finlandiya Fahri Konsolosluğu Finlandiya vize başvurusu kabul eder, ancak bütün vizeleri Ankara'da bulunan Finlandiya Büyükelçiliği vermektedir. finlandiya vizesi Ankara'da bulunan büyükelçilik Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe 10.00-12.00 arasında başvuruları kabul eder. İstanbul'da bulunan Fahri Konsolosluk ise Pazartesi ve Cuma günleri kapalıdır. finlandiya vizesi için Vize alım durumu bayram, sömestre, fuar, Noel gibi özel nedenlerle yoğunluk olabileceğinden tüm vize başvurularının en az otuz gün önceden yapılması gerekmektedir.
Finlandiya Vizesi için gereken evraklar;
Finlandiya vize başvurusu İşverenler ve çalışanlar için; 

 Pasaport, Finlandiya vize başvurusu formu, yeni çekilmiş ve biyometrik iki vesikalık fotoğraf, davetiye (görüşmeye gidecek firmadan davetiye, fuar davetiyesi vs), şirket antetli kağıdına ilgili konsolosluk adına yazılmış, şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış, kaşeli vize talep dilekçesi, şirketin süresi geçmemiş imza sirküleri, son üç ay tarihli faaliyet belgesi fotokopisi, son dönem vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, banka hesap cüzdanı fotokopiler, yurtdışında geçerli kredi kartı varsa son ekstre fotokopisi, nüfus kayıt örneği, pasaportun ilk dört sayfası ve temdit varsa tüm temdit edilen sayfaların; 38. ve 60. sayfa fotokopileri, alınmış tüm Schengen ve ABD vizeleri fotokopileri, seyahat sağlık poliçesi, konfirmeli uçak ve otel rezervasyonları
Finlandiya vizesi Emekliler için; 

 Pasaport, vize başvuru formu, yeni çekilmiş ve biyometrik iki vesikalık fotograf, Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, emekli cüzdanın fotokopisi, emekli maaşının aldığı banka hesap cüzdanı fotokopileri, varsa tapu ve araç ruhsatları, nüfus kayıt örneği, pasaportun ilk dört sayfası ve temdit varsa tüm temdit edilen sayfaların; 38. ve 60. sayfa fotokopileri, alınmış tüm Schengen ve ABD vizeleri fotokopileri, seyahat sağlık poliçesi, konfirmeli uçak ve otel rezervasyonları
Finlandiya vizesi Öğrenciler için; 

 Pasaport, vize başvuru formu, yeni çekilmiş ve biyometrik iki vesikalık fotoğraf, ebeveyn imzalı Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, yeni tarihli ve orijinal öğrenci belgesi, muvafakatname (Konsolosluk tek başına veya ebeveynlerinden biriyle birlikte seyahat edecek 0-18 yaş arası çocuklardan anne babadan noter onaylı muvafakatname ister), ebeveynlere ait iş evrakları, varsa tapu ve araç ruhsatları, nüfus kayıt örneği, pasaportun ilk dört sayfası ve temdit varsa tüm temdit edilen sayfaların; 38. ve 60. sayfa fotokopileri, alınmış tüm Schengen ve ABD vizeleri fotokopileri, seyahat sağlık poliçesi, konfirmeli uçak ve otel rezervasyonları
Ev hanımları için; 

 Pasaport, vize başvuru formu, yeni çekilmiş ve biyometrik iki vesikalık fotograf, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını belirten imzalı Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, eşine ait iş evrakları, varsa tapu ve araç ruhsatları, nüfus kayıt örneği, pasaportun ilk dört sayfası ve temdit varsa tüm temdit edilen sayfaların; 38. ve 60. sayfa fotokopileri, alınmış tüm Schengen ve ABD vizeleri fotokopileri, seyahat sağlık poliçesi, konfirmeli uçak ve otel rezervasyonları Finlandiya vizesi ücreti 60 Euro’dur TL karşılığı ise 200,00 TL civarındadır.
02-07-2016 20:30
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

adsense, adwords, internetten para kazanma, google optimizasyon, pagerank, dmoz, yandex, dizin ekle, facebook, youtube, para kazanma, alışveriş, teknoloji haberleri, son dakika, haber
İletişim | Forum Adsense | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS